Înainte de a fi un partid, Noua Dreaptă este o mișcare. O mișcare naționalistă înființată în anul 2000 de studenți din patru mari centre universitare: București, Iași, Cluj și Timișoara. O mișcare naționalistă care și-a propus din start să lupte pentru trei obiective majore:

 1. Unificarea României şi a Republicii Moldova după modelul RFG/RDG
 2. Apărarea caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al Statului Român și combaterea separatismului maghiar
 3. Apărarea familiei tradiţionale și combaterea legalizării căsătoriilor și adopțiilor homosexuale


Punând preț pe fapte si mai puțin pe vorbe, membrii Noii Drepte au trecut la îndeplinirea acestor obiective și Noua Dreaptă a fost prima organizație naționalistă din România:

- care a trecut Prutul, înființând în 2004 prima filială la Chișinău și ulterior in majoritatea raioanelor Republicii Moldova.

- care a ieșit în stradă împotriva separatismului maghiar în fiecare an pe 15 Martie iar începând cu 1 Decembrie 2009 a sărbătorit Ziua Națională alături de românii din județele Harghita și Covasna.

- care a spus NU paradelor homosexuale și legalizării căsătoriilor și adopțiilor homosexuale, organizând în fiecare an Marșul pentru Normalitate, începând cu anul 2005. După 14 ani de luptă pentru valorile familiei naturale, lupta Noii Drepte a devenit odată cu Referendumul din 6-7 Octombrie lupta tuturor românilor care iubesc normalitatea și au votat DA pentru căsătoria între un BĂRBAT și o FEMEIE.

Apărută după eșecul guvernării Convenției Democrate și revenirea în forță a socialiștilor la guvernare, Asociația Noua Dreaptă și-a ales această denumire tocmai pentru a nu fi confundată cu "vechea dreaptă", fie ea liberală sau creștin-democrată. În fapt, Noua Dreaptă a precizat din start că întruchipează o dreaptă naţională, creştină şi socială, în antiteză cu dreapta liberală, anti-naţională şi oligarhică.

Asociația Noua Dreaptă a evoluat în mod natural dintr-o mișcare studențească într-o mișcare de tineret iar apoi într-o mișcare politică: în anul 2015, după 15 ani de militantism civic, am creat și aripa politică: Partidul Noua Dreaptă.

Asociația Noua Dreaptă și Partidul Noua Dreaptă funcționează de atunci în paralel și acționează la paliere diferite: civic și politic.

Partidul Noua Dreaptă este deci expresia politică a Asociației Noua Dreaptă, scopul său fiind să ofere o alternativă reală la clasa politică actuală, la Partidul Unic al Corupţilor care în ultimii 28 de ani s-a aflat permanent la guvernare. La alegerile prezidenţiale şi europarlamentare din 2019, locale şi parlamentare din 2020, românii dezamăgiţi de modul în care s-a făcut politică până acum vor avea ocazia să aleagă oameni NOI, idei NOI, soluţii NOI!

Programul Partidului Noua Dreaptă cuprinde următoarele obiective esenţiale:

 • 1.    Apărarea caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al Statului Român. 
  2.    Unificarea României şi a Republicii Moldova după modelul RFG/RDG şi în conformitate cu normele dreptului internaţional.
  3.    Stimularea întreprinzătorilor autohtoni şi a capitalului românesc prin măsuri legislative şi facilităţi fiscale.
  4.    Combaterea şi eradicarea corupţiei din administraţia de stat.
  5.    Confiscarea averilor ilicite. 
  6.    Anularea privatizărilor frauduloase şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de sărăcirea României şi a românilor.
  7.    Reducerea polarizării societăţii în bogaţi şi săraci şi edificarea unei economii democratice în care majoritatea capitalului să se găsească în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor.
  8.    Eradicarea şomajului şi crearea de locuri de muncă pentru întreagă populaţie activă a ţării.
  9.    Eradicarea sărăciei în care se zbate peste jumătate din populaţia României.
  10.    Asigurarea de pensii decente tuturor pensionarilor şi redarea demnităţii tuturor celor care au muncit o viaţă întreagă pentru crearea de bunuri materiale, culturale şi spirituale. 
  11.    Asigurarea gratuităţii reale a învăţământului de stat şi a asistenţei medicale în sistemul public, pentru toţi cetăţenii români.
  12.    Stoparea declinului demografic care ameninţă viitorul Naţiunii Române şi promovarea unei politici de redresare a natalităţii.
  13.    Protejarea sacralităţii familiei prin definirea constituţională a căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie.
  14.    Stoparea exodului tinerilor şi specialiştilor peste hotare şi facilitarea repatrierii românilor care şi-au părăsit ţara şi familiile din cauza sărăciei.
  15.    Garantarea siguranţei cetăţenilor şi destructurarea clanurilor interlope.
  16.    Dezvoltarea capacităţii de apărare a României şi revigorarea industriei naţionale de apărare.
  17.    Asigurarea independenţei energetice a României prin valorificarea surselor regenerabile de energie.
  18.    Protejarea şi refacerea mediului înconjurător, stoparea tăierii abuzive a pădurilor, exploatarea responsabilă a resurselor naturale.
  19.    Asigurarea securităţii alimentare a României prin creşterea producţiei agricole şi redresarea industriei alimentare.
  20.    Dezvoltarea rurală şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor de la sate.
  21.    Dezvoltarea şi susţinerea cercetării, inovaţiei şi creativităţii autohtone.
  22.    Conservarea şi afirmarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a comunităţilor autohtone româneşti din jurul graniţelor.
  23.    Consolidarea comunităţilor românilor din străinătate şi întărirea legăturilor acestora cu România.
  24.    Edificarea unui spaţiu politic european format din state suverane şi independente şi a unei lumi multipolare bazată pe respectarea dreptului internaţional,  pe renunţarea la forţă şi la ameninţarea cu forţa în relaţiile internaţionale.
  25.    Formarea unei noi clase politice, educată în spiritul apărării şi promovării intereselor naţionale.

  Vino cu noi !

  Dacă te-ai săturat de Partidul Unic al Corupţilor care a batjocorit România vreme de 28 de ani, nu te mulţumi doar să ne dai dreptate! Renunţă la rolul de spectator şi alătură-te Partidului Noua Dreaptă acum, cât încă mai avem pentru ce lupta! Trimite Adeziunea ta!

 

Developed by Logicon!

Vorbește cu noi

Apasă pe unul din butoanele de mai jos