Actiuni

Noua Dreaptă: “Dreptate pentru Mihai Eminescu!”

La Târgu-Mureş, o delegaţie a partidului Noua Dreaptă din filiala Mureș a comemorat, în mod simbolic, ziua de 15 iunie, ziua în care Mihai Eminescu a trecut în eternitate în 15 iunie 1889.
În schimb, la București, un grup de militanți ai Noii Drepte au depus o coroană de flori la locul de odihnă al lui Mihai Eminescu de la Cimitirul Bellu.

La statuia lui Mihai Eminescu din Târgu-Mureş, naţionaliştii Noii Drepte au depus un buchet de flori cu panglică tricoloră, candele aprinse și au prezentat câteva citate esenţiale din opera politică eminesciană:

- „Secretul vieţii lungi a unui stat este păstrarea ierarhiei meritului.”
- „Un popor imoral e fizic nesănătos sau degenerat.”
- „Sau ţara aceasta să fie în adevăr românească sau nici nu merită să fie.”
- „Suntem români şi punctum.”

Mihai Eminescu, mai mult decât poet: gazetar, analist politic, sociolog, economist, naţionalist'

Dacă, pe 15 ianuarie, se omagiază cu fast naşterea „Luceafărului poeziei româneşti”, a „poetului nepereche”, cu toate că, în timpul vieţii sale, Eminescu s-a făcut remarcat mai ales prin activitatea de jurnalist, de strălucit analist politic, social şi economic, cu atât mai mult, pe 15 iunie, trebuie să ne aducem aminte de activitatea sa socio-politică, cea care i-a provocat şi sfârşitul.

Mihai Eminescu a fost promotorul Societăţii secrete “Carpaţii”, înfiinţată la 24 ianuarie 1882 pentru refacerea „Daciei Mari”, cel mai important proiect politico-statal gândit de români pentru români în a într-un singur stat, fapt ce a deranjat Imperiille Habsburgic (ulterior Austro-Ungar), Ţarist şi Otoman care ocupau în acea perioadă numeroase pământuri şi populaţii româneşti (Transilvania, Basarabia, Bucovina, românii de la sud de Dunăre erau sub stăpânirea asupritoare ale acestor imperii).

Prin opera sa juralistică, Eminescu critica aspru şi pe bună dreptate clasa politică, corupţia şi moravurile societăţii din vremea lui, concluziile sale trase atunci având azi valoare de postulat, de adevăr fundamental. Prin activitatea sa, el a deranjat atât „sistemul” din vremea lui cât şi serviciile secrete străine. Prin adevărurile pe care Eminescu le-a prezentat public, s-a dorit ca acesta să fie redus la tăcere, paralizat, anihilat, interzis. Dintr-un ordin, a fost internat cu forţa într-un sanatoriu de psihiatrie, băgat în cămaşa de forţă, i s-a inventat o boală venerică pentru care a fost otrăvit lent cu mercur, s-a dus o campanie de denigrare a sa în presă iar, în final, cineva lovindu-l cu o piatră în cap, fapt ce ia degradat iremediabil sănătatea, decedând puţin mai târziu. Făcând o analiză a acestor evenimente, tot mai mulţi cercetători din perioada noastră consideră că Mihai Eminescu a fost asasinat.

Dreptate pentru Mihai Eminescu!

Considerăm că toţi cei care îl omagiază doar pe ”poetul naţional Mihai Eminescu”, lăsând în umbră activitatea lui de gazetar şi de om politic naţionalist, devin complici cu cei care l-au asasinat moral şi fizic în 1889, urmărind ca Eminescu să rămână în memoria românilor doar ca poet, cu toate că principala sa activitate a fost cea de jurnalist cu caracter naţionalist (ultimul articol al lui Mihai Eminescu publicat în cotidianul „Timpul” fiind în apărarea libertăţii presei şi a jurnalistului). Eminescu este, practic, „Părintele naţionalismului modern românesc”.

Partidul Noua Dreaptă, fondat doctrinar pe gândirea politică şi economică naţionalistă eminesciană, consideră că lui Eminescu trebuie să i se facă dreptate iar românii trebuie să afle adevărul despre „Românul Absolut” (după cum îl supranumea Petre Ţuţea) care, în urmă cu 132 de ani, trecea în eternitate!

Deasemenea, Noua Dreaptă București a depus un Buchet de flori și candele aprinse la mormântul lui Nicolae Paulescu, unul dintre acei oameni care merită recunoştinţă eternă. El este cel care avea să ofere medicamentul care salvează zilnic viaţa a sute de mii de oameni, insulina.


Biroul de presă al Partidului Noua Dreaptă – filiala Mureş
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.nouadreapta.org

Eminescu_Noua Dreapta Mures

Eminescu_Noua Dreapta Mures

Eminescu_Noua Dreapta Mures

Eminescu_Noua Dreapta Mures3

Eminescu_Noua_Dreapta 1

Eminescu_Noua_Dreapta 2

Nicolae_Paulescu_Noua_Dreapta

Developed by Logicon!